Хамăр тăрăшмасан кам тата?

Республика Президенчĕн Указĕсемпе килĕшÿллĕн, кăçал Чăваш Енре парксемпе садсен çулталăкĕ пуласси пирки тата çуркунне-кĕркунне тапхăрĕсенче Йывăç кунне ирттерме йышăннă. Çавăнпа та хамăр пурăнакан тăрăха тирпей-илем кĕртес ыйту уйрăмах çивĕч тăрать. Такамшăн мар вĕт, хамăршăн тăрăшатпăр, куç ытамне çупăрлакан ырлăх-илеме хамăр валли тăватпăр.

Шел пулин те, лару-тăру кашни ялта пĕр пек мар çав. Район администрацийĕн çут çанталăка хÿтĕлес енĕпе ĕçлекен тĕп специалисчĕ Г.Г. Симаков пĕлтернĕ тăрăх, ял-урамсене тирпей-илем кĕртес уйăхлăх вăхăтĕнче тата хыççăн вырăнсенче курнă самантсем тĕрлĕ шухăш çуратаççĕ. Акă, район центрĕнчи Парковая урамри 1-мĕш çуртра  пурăнакансем хăйсен вăйĕпе, укçи-тенкипе çурт-йĕри-тавра йывăçсем лартнă, чечексем акнă-лартнă, клумбăсем тунă, пĕтĕм ăпăр-тапăра пуçтарса тирпейленĕ Çав вăхăтрах чи япăх та тирпейсĕррисен шутĕнче Йÿçкасси ялĕнчи Молодежная  урам пулнине тĕрĕсех палăртнă. Унта та кунта йăваланса выртакан çÿп-çап, тĕрлĕ ăпăр-тапăр кунта «тымарланнă» ĕнтĕ. Е тата Ярославка ял администрацийĕнчи Нискасси ялĕнчи пурăнмалли нумай хваттерлĕ пилĕк хутлă çурта илер. Çуртăн пĕр енĕпе куçа хăтлăх курăнать пулсан, тепĕр енчен  мĕнле лару-тăру пулни ытлашши сăмах вакламасăрах паллă. Çакăн пек юхăнчăкшăн район администрацийĕн пуçлăхĕне те, республика Президентне те ятлама кирлĕ мар, асăннă çуртра пурăнакансене хăйсене кăна. Чăнах та намăс вĕт.

"Çĕнтерÿ ялавĕ"
25 мая 2005