Хĕл тутă пулĕ.

- Çанталăк йĕркеленнĕçемĕн ку ĕç пушшех те лайăхланчĕ. Паллах, утă хатĕрлемелли вăхăчĕ иртсе кайрĕ, çапах та мĕн пуррине пуçтарса кĕретпĕрех,- тет район администраци пуçлăхĕ Ю.Иванов.- Уйăх вĕçленнĕ тĕле нумай тата пĕр çул ÿсекен курăксене пĕрремĕш хут çулассине тĕплетпĕр. Выльăх апачĕ хатĕрлессипе «Оринино», «Восток», «Герой», «Ударник», «Свобода», «Сундырский « хуçалăхсем уйрăмах тăрăшуллă.

«Оринино» хуçалăхра эпир пынă кун тĕлне 400 тонна ытла утă, 2100 тонна силос хатĕрленĕ.

-Ку цифрăсем татах та пысăкланмалла. Çанталăкăн кашни уяр саманчĕпе усă куратпăр. Выльăх апачĕ хатĕрленĕ çĕрте паян çирĕм ытла техника ĕçлет. Халĕ пĕтĕм хăватпа  вырмана хатĕрленетпĕр. Тухăç аван пулмалла,- тет хуçалăх ертÿçи Ю.Шишокин.

Мĕн ир пуçласа каçчен татăлмасть ĕç шавĕ хиртен. Утă преслакан техникăсем  çаврăм хыççăн çаврăм тăваççĕ, хыççăнах автомашинăсем çитсе чарăнаççĕ, хатĕр утта ферма çывăхне турттараççĕ.

"Хыпар"
29 июля 2004